Stoljävlarna

Till slut händer det! Till slut blir man så förbannad på stolj#%^*#*~ att jobbet blir gjort.

I morse tänkte jag att "idag är dagen då DIY-projektet Fixa köksstolarna blir färdigt". Jag fick rätt men först efter x antal svordomar, efter samtal till Kristofer som lät något i stil med "Nu skiter jag i stoljävlarna och köper nya". Efter att skickat bilder på nya stolar för x antal tusen, ha sökt begagnade via FB och efter att ha hållit på till klockan 23.30 fick jag rätt. Stolarna är nu fixade.

Det hela började för nio veckor sedan (enligt Instagram) då jag inhandlade tyg och vadd för att jag på ett enkelt sätt (trodde jag) skulle piffa till våra köksstolar. Sitsarna hade gett upp och flera barn hade klagat på stickor i rumpan. När jag väl startade detta projekt anade jag inte hur många hinder som skulle komma i min väg innan färdigställandet av dessa förbannade köksstolar.

Efter att ha ledsnat på att inte ha stolar att sitta på samt på allt material som legat framme så bestämde jag mig då till slut för att idag var dagen då det skulle ske. Trots allt krångel och med viss hjälp från Kristofer har vi nu fyra, fullt funktionsdugliga, stolar att sitta på. 

Påminn mig att aldrig mer starta något DIY-projekt. Ok?!

Till vänster: Stoljävel före.
Till höger: Stoljävel efter.

Allmänt, Inredning | | En kommentar |

Innehållsrik helg

När man har tio påbörjade, opublicerade, inlägg i arkivet på bloggen är det kanske dags att inse att det är dags att sluta med bloggandet. Är inte så många som läser heller, ganska otacksam uppgift också egentligen samt att bilden man får i bloggen av mig nog inte överensstämmer så bra med verkligheten... Tycker mest jag skriver om städning (?!) här. Har liksom inte tid att blogga när jag gör roliga saker som egentligen är värda att blogga om.

Men, jag har ju svårt att sluta (har slutat flera gånger, detta är min fjärde blogg). Dessutom ser jag bloggen mest som mitt lilla minnesalbum så er läsare var det egentligen inte så noga med. ;) (Men jag erkänner att jag tycker det är kul när folk har kikat in här, klickat på hjärtat eller lämnat en kommentar).

Den här helgen har innehållit både det ena och det andra. Sammanfattar den som en riktigt bra helg som inkluderat loppisförsäljning, barnkalas, mysigt tjejhäng i lördags kväll inkluderat den godaste drinken jag någonsin druckit, adventspyssel, glöggdrickande, pepparkaksätande och soffhäng med sista avsnittet av serien "Bron" på tvn. Hur bra är inte den serien???!! Hoppas att det kommer en säsong till snarast.

Har en fin känsla idag här hemma. En något krasslig tjej hemma från dagis och en Mini på strålande humör har jag som sällskap så dagens aktiviteter blir nog mestadels fix och pyssel här hemma. Resten av veckan kommer innehålla mycket häst, mer pyssel och lite annat smått och gott. Julkänslan börjar infinna sig och vi är laddade för Årets julkalender!
Allmänt | | Kommentera |

Kaos!

Jag vet inte riktigt exakt när under dagen som det började spåra ur men sant är att resultatet efter dagen kan summeras kaos.

Dagen började lugnt med Tyra på dagis. Adrian brukar för det mesta sova en stund på fm men idag blev det inte så. Hur som helst så har dagen därefter bestått av hämtning på dagis, pannkaksstekning, lunch med mat utspritt lite överallt, läggning av litet barn, barnvakt under tiden då jag och Tyra uträttat ärenden på stan, hem till barngrind som gått sönder, middagslagning (till största delen utan barnvakt), middag med mat utspritt lite överallt, sambo som kommer hem efter storhandling och trampar i en stor klick hundskit som av någon anledning hamnat på vår trapp (nej, vi har ingen hund), Tyra med kompis som lyckas slå en lampa i golvet, bad av litet barn, gröt till litet barn, kvällsmacka till stort barn, tandborstning och nu sover de små liven efter nattning.

Ligger här och bloggar för jag kan erkänna att jag inte är jättesugen på att gå ner till det totala kaos som väntar... Är mer sugen på att sätta mig i soffan med en skål ostbågar, ett glas vin och något extremt lättillgängligt på tvn än att ta tag i röran. Kanske hinner med båda...

Vet inte varför men denna bild hade jag tagit i tisdags. Då var hemmet tipptopp.

Den här tog jag i morse för att visa de superfina speglarna som jag fått. Då var resten av hemmet fortfarande i ganska ok skick.


Här satt vi i soffan och myste och blundade för hur det såg ut runt omkring oss.

Men vet ni vad? Jag har haft en jädrigt mysig dag! 

Nu får man snällt sitta utanför provhytten och vänta tills man får se vad som passar, eller inte, på stora tjejen.

Avslutar inlägget med en tillbakablick från veckan. Pärlan har skött sig fantastiskt bra denna vecka! Såååå fin han var igår! Och en blick framåt för på lördag är det loppis i Färnäs och jag är med och säljer. Barnprylar, kläder och diverse krimskrams kommer finnas vid mitt bord.


Klockan 10-14 är det som gäller.

Nu, dags att hälla upp ett glas vin och börja röja! ;)

Allmänt, Hästar, Inredning | | Kommentera |
Upp