Vinstlott

De senaste veckorna har jag varit trött, slut. Inte så konstigt kanske med en mini som har sovit ganska kasst faktiskt och sen antingen full rulle på dagarna eller ett zombieliknande tillstånd här hemma. En seg förkylning på det och man är inte på topp, kan jag berätta.

Men igår natt hände det! 8 timmar in på sömnkontot. Catching! Vaknade upp som en ny människa. 

Bättrar på oddsen för att även denna natt ska vara en vinstlott då jag:
1) Bäddat ner mig innan kl. 11.
2) Blev erbjuden att sova i Tyras säng.Ensam  kanske ska tilläggas, resten sover i vårat sovrum. Här är det lite hipp som happ och hullerombuller som gäller  vid sovdags. Olika varje natt nästan, haha!
Så nu blir det bok en sisådär en kvart skulle jag tippa på innan jag somnar... 

Tänker även på att jag inte enbart ska skylla min (tidigare?) trötthet bara på att det är full rulle med barnen och störd nattsömn. Nej, jag är helt övertygad om att jag kan ändra bra mycket saker själv för att göra mig piggare. Några saker jag ska ändra på är:

- Gå och lägga mig i tid på kvällarna. (Eller egentligen handlar det väl inte så mycket om tid, snarare om att verkligen gå och lägga sig när man känner sig trött. Något jag är sämst på...)
- Dra ner på onyttigheter (igen).
- Lägga undan mobilfan.

Vad gäller aktiviteter så har jag inga planer på att dra ner på dem för det är kul med aktiviteter! 

Känner mig pepp!! Får väl återkomma om några dagar och berätta hur det går.

En bild på en avslappnad mini passade väl alldeles utmärkt till inlägget? ;)

Trevlig helg på er!

Allmänt | | Kommentera |

Höstlov!

Tyra är ledig från dagis denna vecka. Idag var även Kristofer ledig så vi tog en promenad ner på stan. Vilken skillnad det är att vara två vuxna med barnen jämfört med en. Exempelvis har Mini sovit som en kratta några nätter så det var verkligen guld värt att kunna sova middag samtidigt som honom idag då Kristofer hängde med Tyra. Sen är det såklart mysigt att hänga allihopa. Tog en tur förbi bibblan där de hade flera väggar där det var fritt fram att måla, direkt på väggen! Det uppskattades såklart av Tyra. 


Mini älskar ju böcker så han var också glad. ;)

Igår bestämde vi oss för att vi skulle mysa lite, jag och Kristofer, med räkor och gott. Bara det att jag skulle till stallet först för att rida, klippa häst och så. Klockan 22.20 satte vi oss för äta. Haha, så blir det när man hänger med en hästtjej!

Bobbo blev så fin då han gick från brunbjörn ponnystyle till den proffshäst han är! Trimmade även till manen, efter att denna bild tagits...

Dressyrpasset gick bra så det var en lyckad kväll i stallet/ridhuset.

Allmänt, Hästar | | Kommentera |

Sanningar

När jag postade förra inlägget var jag egentligen inte alls i "skriva av mig-mode". Jag hade faktiskt skrivit nästan hela inlägget vid ett annat tillfälle då jag var mer i den sinnesstämningen som inlägget visade. Hur som helst tyckte jag att det ändå var sant, det jag skrev, därav publicerades det. Men om ni är noga med källkritiken bör ni veta att detta är en blogg och det var min åsikt ni fick ta del av. 

Just källkritik, människors lika värde samt hur man bör uppföra sig generellt i sociala medier är några av anledningarna jag har att engagera mig i frågan. Saker som återkommer i mitt jobb som lärare och där jag kan bli galen av att vuxna människor inte vet bättre då vi försöker lära barnen... 

Nog om det nu och över till nästa sanning. Nämligen den att det är ingen semester att ha en semesterhelg med familjen. Puh! Tur är dock att det är väldans mysigt att spendera tid med sin familj och att det är skönt med miljöombyte ibland. Sen vet jag inte om det handlar om tur eller vad det är men barnen är ju för himla goa, även om det ibland (jämt? Ofta?) blir intensivt.

Vi var i Sthlm i helgen då vi, som i jag och barnen, valde att följa med då Kristofer skulle jobba där. Vi var således ensamma på dagarna och då passade vi på att exempelvis gå på Ikea (som låg precis bredvid hotellet) samt så hälsade vi såklart på Kristofer där det var ansiktsmålning och gratis korv med bröd. ;)

Lördagskvällen spenderade vi på Heron City där vi åt middag på Amazon, en restaurang med djungeltema och detta var en av helgens höjdpunkter enligt Tyra (de andra var ansiktsmålningen och glassen hon fick).

Nu känns det dock skönt att vara hemma, en av tjusningarna med att åka bort. 


Modig sprang fram till Tyra så fort hon hoppat ur bilen och sen hängde de ihop tills läggdags... <3


Allmänt, Resor | | Kommentera |
Upp