Hästar

Alltså, det är så häftigt med unghästar. De lär sig så snabbt och nästan varje pass känner man framsteg. I vilket fall är det så med Bobbo (haha, råkade skriva Bobby nyss men ändrade snabbt som tusan).

Satt igår kväll och kollade tillbaka på min Insta och såg där att vi red våran första träning tillsammans för 17 veckor sen. Drygt fyra månader sen. Sen tävlingsdebuterade vi tillsammans för 15 veckor sen, vilket gick helt ok (förutom att han stod på bakbenen i andra klassen). 

Idag red vi igenom dressyrprogrammet LA:4 och han kändes så stark, lydig och duktig! Stolt över honom hur han presterar, pass efter pass. Alla pass är inte tipptopp men de allra flesta. Fortsatte efter programmet att öka och minska honom och han var så fin! Fortsätter han utvecklas såhär...


Det känns också roligt att Tyras intresse verkar hålla i sig. Ridlekis igår och hon hade valt den största hästen. Lite pirrig var hon innan men strålande glad i slutet av passet. Trodde ett tag att hon skulle ångra sig gällande den tävling hon anmält sig till på lördag (klubbtävling, Ryttarmärke 1) men hon känns superladdad. 

Igår hjälpte jag även två tjejer på deras ponnyer och jag kände att det är så kul att ha så mycket hästar i mitt liv! <3

Mysan fick äran att bli vald som tävlingsponny. <3

Nu ska jag bara få de andra två i familjen att fastna för den underbara ridsporten... ;)

Allmänt, Hästar | | Kommentera |

Veckans planer

Detta är några av sakerna som jag vill hinna med denna vecka:

- Aktiviteter med barnen. Redan inplanerat är babysång idag, ridlekis i morgon, Bamsegympa på onsdag och sist men inte minst, stalltjänst och ridtävling på lördag.

- Hemmafix. Allt det där vardagliga men vill lägga till fönsterputsning då man knappt ser ut genom våra fönster. Har också en tanke på hur jag kan piffa upp våra köksstolar så det hoppas jag hinna med i veckan.

- Det är verkligen hög tid att börja planera köket. Visst ska det väl gå att rita in och planera på någon Ikea-app? Om det nu blir ett Ikeakök. Troligtvis, börjar hur som helst där.

- Rida. Har några ridpass inplanerade och sen avslutas det hela med tävling på söndag.

- Läsa. Bokklubbsträff på lördag och har knappt börjat på boken. Men vill öka tempot på läsningen då jag har så många böcker jag vill läsa just nu!

-Betala räkningar. Tråkigast av allt men det måste bockas av.

- Har även tänkt att jag ska ha en kompisdejt med lite sushi och gottis. Hoppas vi får till det!

Får väl uppdatera er om hur det går med alla planer. Tills dess, ha en härlig start på veckan!

Kul att kunna ta en cykeltur med Tyra som nu fått en lite större cykel. Igår blev det en tur till ridklubben för att kolla på tävlingar.

Allmänt | | Kommentera |

Dressyrtävling

Igår var jag i Vansbro och tävlade med hästen. Första regionala LA:n för våran del och därmed första gången vi red LA:3.

Han kändes fin på framridningen och jag hade en fin känsla på honom när vi red in i ridhuset. Bara det att han blev väldigt spänd när han kom in där, tittade på domaren och i programmet stannade han faktiskt vid ett tillfälle för att titta på någon "farlig" dörr. Detta gjorde såklart att jag hade lite svårt att sätta det tryck i honom som jag hade önskat. Men, han gjorde ändå det mesta som han skulle, utan större missar. När vi kom ut var jag dock lite besviken över att jag tappat känslan som vi hade på framridningen.

Jag tänker på honom som i första hand en hopphäst. Därför förväntar jag mig aldrig några bra poäng, de blir en bonus då jag inte vet om han räcker till i konkurrensen bland dressyrhästarna. Så jag blev riktigt glad när det visade sig att trots spändheten så lyckades vi skrapa ihop drygt 64% och en andraplacering. Kul! Måste kanske börja se honom som dressyrhäst också...

Är lite extra glad över kommentaren som vi fick också där det stod "du rider mjukt och han ser ut att lita på dig även om han är lite spänd". Tyckte att det var fint! <3Allmänt, Hästar | | Kommentera |
Upp