Det börjar smälta in

Nu har jag varit hästägare i snart en vecka men det är först nu som det börjar smälta in att han verkligen är min!

Har hållit på med hästar, mer eller mindre, i hela mitt liv men det är bara en häst som jag varit ägare till, min älskade Totte. <3 Tänk att det är först nu som jag står som hästägare igen?! Jag har dock vetat i mååånga år att jag en vacker dag skulle bli det. Men jag antar att var sak har sin tid och det är först nu som det verkligen kändes rätt att ta på sig det ansvaret.

Jag har verkligen haft en härlig "första" vecka med Bobbo. Höjdpunkterna var i helgen. Under gårdagens dressyrpass kändes han otroligt fin och idag hade jag en superhärlig stalldag tillsammans med Tyra som fick låna en fantastisk ponny. Vi red först tillsammans i ridhuset där Tyra galopperade för första gången och sen skrittade vi ut tillsammans. Lycka! ❤️

Allmänt, Hästar | | Kommentera |

Hästägare!!!

Nu är det så att.... Jag har köpt häst!!!! Helt galet! Såååå länge som jag väntat på den dag jag åter skulle stå som hästägare och nu är den dagen här!

Efter en hel del grubblande så bestämde jag mig till slut för att köpa pärlan som jag ridit i 1,5 år nu - Boxter B! Från den dag som jag bestämde mig så har det bara känts så rätt!

Han är liten, hoppstammad och utan den där "flashiga" traven som många dressyrhästar har. Men han har så många andra positiva egenskaper och jag känner att vi är långt ifrån klara med varandra. ;) Snarare är det så att det känns som att vi vuxit ihop mer och mer och jag är helt säker på att det finns mer att hämta hos denna lille kille. Han är även en enormt trevlig individ i alla avseenden och jag känner mig glad och tacksam efter VARJE träningspass. <3

Jag är så glad just nu!! Tyra också, hon kommer såklart att få hänga med i stallet!

Bobbo själv lär väl inte förstå så mycket vad som har hänt, haha! Han står kvar i samma box och samma hage. :)

Många fler pussar ska det bli på min kille!! <3

Allmänt, Hästar | | En kommentar |

Växtkraft

Det är något speciellt med att se något växa och just nu i vår lilla trädgård växer det för fullt! Sallad har vi massor av, likaså örter som basilika, persilja och rosmarin. På G är morötter och ärtor. Det ser även ut som att vi kommer få en hel del tomater. Sen har jag mina blommor också.

Det enda som inte grönskar är gräsmattan. Men klagar inte på det, är överlycklig över den fina sommaren som vi har/haft.

Det här landet ska bli större, har jag tänkt. Just nu två pioner där, en som jag köpt i Stackmora och en som jag hittade på komposten. Vilket fynd! I dagsläget ser den dock väldigt ledsen ut men har fått tips om att klippa ner den så det ska jag göra. Sen får jag hålla tummarna att den tar sig nästa år.

Plattorna som ligger där man går ut från altanen har jag lagt nu i sommar.

Ett till projekt förutom att utöka landet är att vi tänkt lägga grus närmast altanen, samt fräscha upp den med ny färg.

På framsidan har även klätterväxterna äntligen tagit sig. Eller rättare sagt, de nya som jag köpte verkar trivas betydligt bättre än de jag försökt med innan. Jag har även hängt upp dessa fina ljuslyktor, köpta på Vellingeblomman.

En kal fläck där det ska växa gräsmatta. Men, den fick i vilket fall rejält med vatten igår. :)

Allmänt, Inredning | | Kommentera |
Upp