EM

Sitter och tittar på ryttar-EM och har precis sett Sverige ta brons i dressyr. Så kul!!


Man blir såklart peppad att rida MEEER (men säg inte det till min sambo, han tycker redan jag är i stallet tillräckligt). Tur ändå att jag har tre fina hästar att rida. Min egen som fortsätter sin rehab som stadigt går framåt. Matcho, som jag har lite planer med inom kort, berättar väl när det närmar sig... Kom även upp i sadeln igen på Targa igår och jag säger det återigen, vilken häst! 

Kul med mycket häst! Väger upp bra mot mitt hektiska "day job", det enda jag hade önskat lite mer av är tid. Men tills det går att få till får planering lösa det problemet. 

I övrigt blev jag förkyld mitt i jobbuppstart. Men jag är på benen så bara att köra på. Idag blev det dock en något lugnare dag då jag inte hade någon extra häst inbokad och Bobbo hade vilodag. Gäller att ge sambon lite egentid också...

Imorgon blir det dock häst x 2 efter jobbet, det ser jag fram emot!


Allmänt, Hästar | | Kommentera |

Positivt flow

En hästledig dag har jag haft och jag längtar redan efter att åka till stallet igen. 


En anledning till att jag tycker att det är så kul att vara i stallet är såklart att Bobbo hela tiden verkar bli bättre. Jag har fortfarande i bakhuvudet att möjligheten finns att det vänder, eller att vi når en gräns där det tar stopp. Men, som det ser ut just nu går det framåt och ingen är gladare över det än jag!

Häromdagen tömkörde jag och vilken skillnad mot när jag tömkörde senast (vilket var ett tag sen). I början var han något kortare i steget fram men när han blivit varm klev han i riktigt bra. Travade lite också och faktiskt tyckte jag att han rörde sig riktigt bra. Till och med bättre än vad jag minns att han kunde trava, haha! Jag har bilden i mitt huvud av honom som en liten hopphäst utan gång. Men såklart finns det lite som bubblar där under ytan, även om hans starkaste gångarter är (har varit) skritten och galoppen. 

I torsdags red jag ut en en lite längre runda och då han var ganska pigg travade vi på lite och han kändes jättefin. Klev i på ett sätt som han inte tidigare gjort sen vi började trava. 

Snart har ett år gått sedan olyckan. Det finns ingenting jag önskar mer än att han kommer tillbaka fullt ut. Hans allra starkaste sida har varit hans ridbarhet och inställning och jag önskar verkligen att jag får sitta och trimma på honom i framtiden. <3

Igår var det som sagt vilodag och idag blir det ett lugnare pass i skogen. 
Några bilder från min "lediga" dag som spenderades i Färnäs, mestadels. Den sista bilden är dock på en affisch som jag beställt som jag tänkt rama in. Fantastisk, eller hur?

Allmänt, Hästar | | Kommentera |

Dressyr <3

Igår blev jag påmind om vad det är jag gillar allra mest med ridning. Att träna för bra tränare. 


Fick förfrågan om att vara med på Matcho för Ingrid Jerlin och det ville jag såklart. Matcho kändes ganska mjuk och fin men jag kände mig lite ringrostig. Det blev mycket fokus på sitsen och hjälperna vilket var toppen. Jag blev snabbt medveten om små olater som jag lagt till med. Ett tag kände jag mig som en liten trasdocka däruppe men mot slutet av passet började jag komma till ridning. Förstår precis vart vi måste komma och jag har en del att tänka på nästa pass. Det var svettigt men jättekul!

Det var också kul att träffa folk som jag inte sett på länge då träningen var på min gamla hemmaklubb. 

Efter ridpasset åkte jag vidare till Bobbo för mockning och promenad. Tittar och tittar på bogen där musklerna borde finnas och kaaanske att det börjar synas en förändring?

Hade en bra hästdag med andra ord!


Allmänt, Hästar | | Kommentera |
Upp