Skrämd, igen...

Då statistiken ökar då jag inte skriver något kanske jag borde låta bli! :) Men jag kan väl bjuda på ett litet inlägg ändå... ;)


Har nog glömt att berätta veterinärens svar på senaste videon på Bobbo vilket var: något större hage och öka på promenaderna. Nu är vi snart uppe i 30 min och det är snart dags för en ny video. Jag tycker faktiskt att han äntligen börjar röra sig bättre och jag känner mig hoppfull! (Knappt att jag vågar säga så men så är det...)

Sen måste jag också berätta om idag då jag fått två samtal, helt oberoende av varandra. Det första var från ägaren av gården som meddelade att ett lågflygande flygplan skrämt slag på Bobbo som var påväg genom staketet. Tack och lov att någon var hemma och kunde mota honom. 

Strax efter detta samtal pratar jag med en tjej som också varit med om en helikopterrelaterad incident med sin häst. Kan ju sammanfatta det som så att luftburna fordon verkar få skrämma slag på djur hursomhelst! Alla fall jag har hört om hade kunnat sluta riktigt illa och då hade man kunnat undra om det verkligen är ok att skrämma ihjäl ett djur?

Har några samtal att ringa imorgon känner jag...

Nu dags att lägga sig! Heldag på kurs i Falun, följt av barnomhändertagande följt av trevlig kvällspromenad med Bobbo i trevligt sällskap har denna dag bestått av. Bra dag mao!


Allmänt, Hästar | | Kommentera |

Årets hästar

Som ni redan har förstått så hoppas jag på mer häst det här året. Givetvis är huvudmålet att någon gång under året kunna sätta igång Bobbo. <3


Tills dess har jag ändå tur att jag får rida andras hästar vilket jag tycker är kul! Upplägget är så att de som lånar ut hästarna får lite ridhjälp och jag får hålla igång ridningen - win, win! :)

Tänkte att jag skulle presentera de jag rider här på bloggen och jag börjar med den som jag red för Nina igår. 

Det här är Matcho, 6 år. Stam måste jag återkomma med då jag inte har full koll där. :) Nu har han haft en liten viloperiod men dessförinnan har han varit ganska bra igång, ett tag. Han ligger lite efter i utbildningen men är en riktigt trevlig individ med bra gångarter och trevligt temperament. Det vi behöver jobba på är grunder och att han förstår alla signaler. Ser mycket fram emot att fortsätta jobba med honom då jag är sker på att det finns en hel del att hämta. En riktigt fin häst!

Efter träningen för Nina begav jag mig till nästa stall där jag hann med en promenad med Bobbo i dagsljus. Bra för motivationen då han var väldigt pigg! Bra också för min högerarm som fick hålla i honom ordentligt. Lite lustigt att jag bara häromdagen fick frågan om han var snäll att gå med. "Jaaa, han har varit så lugn och snäll", svarade jag. Haha, han var väl snäll igår också men lite sjå hade jag allt! :)

Allmänt, Hästar | | Kommentera |

All in!

Med tanke på förra inlägget kan man väl säga att jag gick "all-in" såhär i början på året.


Två hästar ridna idag, en tömkörd och så en promenad i skogen med Bobbo. Blev helt mosig efteråt då jag inte är helt frisk men så skönt det var att träna lite! Mer häst! 

Imorgon börjar jag jobba igen, 100%. Än sålänge känns det bra! Fråga mig igen om en månad eller så... ;) En bra sak med vårterminen är dock att det finns fler chanser till återhämtning i form av sportlov, påsklov osv. Så jag ska nog klara mig! Barnen också är jag helt övertygad om.


Fina Bobbo! Blir att skicka in en ny video till veterinären nu. Får se vad hon säger... Är lika nervös varje gång...Måste bara visa denna bricka också. Min kära sambo bjöd på tvårätters igår och förrätten var helt i min smak! Chips med créme fraiche, rödlök, gräslök och stenbitsrom. Mumsigt! Sen blev det fläskfilé och potatisgratäng och det var lika gott (om inte godare) som den första måltid han bjöd mig på efter att vi träffats. ;)

Allmänt, Hästar | | Kommentera |
Upp