Tränar på (och funderar lite till)

Idag blev det ännu ett pass på ridbanan. Bommar, mestadels skritt men även lite trav. Planen är 1-2 sådana pass/vecka. Såsmåningom är tanken trav över bommarna och upphöjda bommar. (Allt i samråd med veterinär kanske bör tilläggas). Men en sak i taget.


Han var fin idag. Känner mer och mer vilken nytta det kan vara att jobba i skritt. Formen, tempot, raktiktning, böjning - alla små detaljer blir lättare att reglera. Vilket känns väldigt bra nu då det är extra viktigt att jag har koll på honom. Bobbo tycker nog dock att det börjar bli lite tråkigt, han vill mer! Trampar varje chans han får. Förr kunde han bli lite stark i dessa lägen men nu känns han bara mjuk och kliver i istället. Fina pärlan! 

Hoppas så otroligt mycket att det håller nu. Fick ännu ett positivt besked iallafall, denna gång från veterinären på Strömsholm som fått se en film på honom. Hon tyckte att han rörde sig otroligt mycket bättre än när vi var där i våras. Vilken lättnad att få höra det från henne. Man blir ju lätt hemmablind och jag blir ibland osäker på vad jag ser.

Tänkte även få med en liten tanke i detta inlägg och det är hur lätt det är att missförstå i text. Det gör att jag ibland funderar på om det verkligen är så bra att blogga. Det blir ju en väldigt onyanserad bild ni får av mig. Ibland kan saker och ting säkert missförstås också. Häromdagen lämnade jag en kommentar på en blogg (gör sällan det, men ibland händer det). Jag hade dock missförstått texten lite (eller jag reagerade på en liten del av texten och kopplade ihop det med något helt annat) och det jag menade missförstods i sin tur. 

Nej, bäst att tänka både en och två gånger innan man skriver något, bara det att det händer ju inte alltid när man skriver ett blogginlägg...

... som nu t ex. Ingen röd tråd i det här inlägget inte. Kanske är för att jag sprang en runda efter ridningen och det var så tungt, blev helt färdig. Bäst att avsluta detta inlägg. Hur jag ska göra med bloggen nu när jag börjar jobba igen får jag fundera på... Någon som har någon behållning av den? Kommentera gärna (om ni vågar, bäst att tänka igenom vad ni skriver innan ni publicerar, haha!).
Allmänt, Hästar | | Kommentera |

Höstfunderingar

Ni vet den där reklamen där det står en tjej som ser ut som någon typ av superhjälte på ett kontor och funderar över olika, lite konstiga, saker? Känner igen mig i henne just nu. Har varit ledig så länge att hjärnan börjar bli mosig och alla möjliga funderingar far fram: Kanske ska säga upp mig och satsa på att bli författare/ryttarproffs/hemmafru? Men sen kommer jag på mig själv, passar nog inte som någotdera.


Annat jag funderar på är att jag borde få till bättre rutiner, borde äta nyttigare, röra mer på mig, planera bättre osv. Bli superwoman!

Gällande hästen funderar jag på att jag inte kan förstå hur han kan kännas så pass normal som han ändå gör, när han ser ut som han gör med muskelatrofin. Antingen har jag ingen känsla alls eller så går saker och ting faktiskt i rätt riktning. 

Only time will tell och på måndag, DÅ ska jag börja mitt nya liv (måste vara en måndag och förra måndagen sprack det för jag åt en massa pizza, och drack vin och tränade inte osv). 

Fler utflykter ska det bli innan jag börjar jobba har jag tänkt. I fredags var vi på Naturum i Siljansnäs. Barnen var glada (Tyra hade även en glad kompis med sig), det var gratis och våfflorna på Buffils Anna och blåbären i skogen var goda. Och nej, han är inte i direkt fara när mamman tar en selfie (sista bilden). ;)Med Bobbo ska jag fortsätta träna på. Mer bomträning och trav. Idag red vi en runda med perfekt travunderlag, enda kruxet var väl en liten träbro som han eldade upp sig över, men fin var han!

Allmänt, Hästar | | Kommentera |

Går på känsla

Som jag nämnt tidigare har jag varit lite nojig angående Bobbo nu när allt gått så bra och vi ska öka på träningen. Faktiskt har jag tyckt att han varit lite snubblig (något han inte brukar vara) och då blir jag ju genast orolig. 


Därför har vi tagit det lite lugnare i slutet på förra veckan och över helgen. Motionerat varannan dag och även lagt in en promenad för hand. Som jag skrivit tidigare så går jag mycket på känsla nu.

Igår kändes han dock som vanligt igen! Travade några få steg och han kändes så fin. Tror faktiskt att han har varit lite matt av värmen. Det kan även tänkas att stretchingen jag gjorde efter förra passet var skönt och bra för honom.

Apropå fin så hade vi fint sällskap med oss i skogen då Tyra på Fiffi följde med. 

Nästa pass är tänkt att vi ska skritta bommar, något som enligt planen ska vara ett återkommande inslag framöver.

Allmänt, Hästar | | Kommentera |
Upp