Trädgårdsfix

Just nu är jag så glad att vi bor där vi bor och att vi bara har en liiiiten trädgård. Jag tycker att det är kul att fixa i trädgården, gräva i landen och plantera blommor. Men att lägga en eller ett par dagars jobb och så är det fint sen är alldeles lagom för mig. ;)


Häromdagen städade jag på altanen som vintertid fungerar som förråd men på sommaren fungerar som just altan. Matbord och "lounge-del". Och igår åkte vi till Stackmora handelsträdgård för det årliga inköpet av sommarblommor. 

Resten av dagen spenderades med plantering och sådd och nu känner jag mig ganska nöjd med resultatet. Kryddor, sallad, sockerärtor och smultron blir det i pallkragarna. Sen får man fin sommarkänsla med alla blommor. Tipptopp!
Rosorna klarade tyvärr inte vintern så bra. Klippte ner dem och ger dem nu en sista chans att komma igen. 

Många sittplatser! Den gröna bänken har inte stått där förut men passar perfekt om man vill få lite kvällssol. Från den har man även uppsikt mot en lekplats lite längre bort, perfa när man har en tvååring. (Har faktiskt ytterligare en sittgrupp på baksidan men alla har sin funktion och jag gillar det.)


Har ytterligare några projekt kvar. Men det blir när andan faller på. Hela vårt hus är lite som förr i tiden. En sak i taget och det tar gärna lite tid innan det blir färdigt. Ingen totalrenovering här inte. ;)

Om ni orkat läsa ända hit har jag ett litet önskemål. Berätta gärna vilken typ av inlägg som ni gillar mest! Kommentera eller klicka bara på hjärtat på de inlägg som ni gillar. Det är ju sån salig blandning här med hästar, resor, inredning, trädgård mm. Vad gillar ni att läsa om?

Allmänt, Inredning | | Kommentera |

Bobbo

Igår red jag återigen på Bobbo. Ca 15 minuters skritt. Tanken är att skritta uppsuttet 3-4 dagar/vecka och allteftersom öka på mängden. Håll tummarna!


Trots att vi bara skrittar och trots att han ser väldigt skum ut uppifrån (muskelförtviningen som gör det) så känns det relativt normalt. Får ganska fin känsla däruppe och påminns om varför jag köpte honom.

Bobbo, eller Boxter B som han heter, har ren hoppstam. Camaro M - Irco Marco. Dessutom är han liten. Han har ganska bra skritt och galopp men traven är egentligen inte så mycket att hurra för. Då kanske ni undrar varför jag som dressyrryttare köpte honom när jag äntligen bestämde mig för att bli hästägare igen? Det kan jag berätta...

Under årens lopp har jag ridit en hel del hästar. De allra flesta med dressyrstam och flera har rört sig riktigt bra och varit riktigt fina dressyrhästar. Men. De allra flesta hästar har ju sina sämre sidor. En del blir lätt spända. Andra har svårt för någon rörelse. Och så vidare. Bobbo började jag rida när han var 5-6 år och under den tiden som jag ridit honom har det varit roligt VARJE pass. Alltid positiv, framåt, arbetsvillig och ridbar. Dessutom trevlig och positiv att ha med sig på tävling. När jag bestämde mig för att köpa honom var det inte för hans gångarter utan för hans ridbarhet och härliga attityd. Jag ville verkligen fortsätta att utveckla honom så långt det var möjligt. Rörelserna hade han fixat galant, gångarterna hade inte räckt till men vi skulle ha fantastiskt roligt tillsammans, det var jag säker på.

Nu hoppas jag såklart att detta fortfarande kommer att bli verklighet. Lite hopp får jag såklart när jag sitter på honom men det är en lång bit kvar. Jag passar ändå på att ha kul och jag är glad varje dag som jag kommer till stallet och får se min pärla!


Allmänt, Hästar | | Kommentera |

Bästa hälsningen

Borta bra men hemma bäst? Igår när jag kom till stallet och närmade mig Bobbo möttes jag av en lång gnäggning. Har längtat efter honom och han verkade ha längtat lite efter mig också... <3


Igår tog vi bara en kort promenad (eller, det är väl typ det vi gör jämt). Får se om jag sadlar på och skrittar en sväng idag eller om jag avvaktar till imorgon och promenerar för hand ytterligare en dag. Tyckte att han rörde sig lite stelt igår men det är såklart inte så konstigt då jag varit borta en vecka. 

Beror lite på hur mitt knä känns. Tog årets första löptur igår och jag kände från början att allt inte var ok med knäet men fortsatte ändå. Sprang 5 km men det var omöjligt att springa i nedförsbackarna. Blir nog bra inom ett par dagar och det lutar åt en promenad med min fyrbenta vän idag.

Städning av ett våningsplan och tvätt kan bockas av från listan över saker som ska fixas hemma. Kvar är våningsplan nr. 2 och altanen. Sen ska jag börja ha semester även hemma. Fixa med blommor på uteplatsen och i min lilla trädgård. Bada (?). Läsa. Fortsätta träna och rida. Sen ska jag såklart göra iordning min WIC, mitt sommarprojekt. 


Allmänt, Hästar, Inredning | | Kommentera |
Upp