Ny plan

Dags för ett inlägg igen! Tycker att det är bra att skriva om Bobbo här för att ha något att kunna gå tillbaka till, längre fram...

Senaste veckan tycker jag inte att Bobbo har känts riktigt hundra. Inte halt eller så, men något hackig och inte riktigt sig själv. Efter ett par dagar med bara promenader bestämde jag mig ändå för att köra på i några dagar. Jag menar, nu när han har börjat öka på träningen med galopp bland annat är det inte så konstigt om han får träningsvärk och blir stel i musklerna. Och hade det varit något annat hade han ju blivit sämre.

Träningspassen har varit blandade, uteritter och några pass i ridhuset. Jag har krävt att han ska jobba på men har skippat galoppen, skrittat mer och även stretchat honom lite. Vill dock poängtera att kraven på rakriktning, böjning och att han kliver på har varit samma. 

I förrgår passade jag på att rida över upphöjda bommar då det fanns material framme efter ett träningspass med Tyra och Fiffi. Red mest i trav och han kändes jämn och fin. Igår red jag ut och då kändes han pigg, fräsch och jämn. När han är så känns han i det stora hela som "vanligt". La också in två korta galopper. Det är där det känns att han inte är som "vanligt", men jag tyckte ändå att han hade blivit bättre i galoppen jämfört med när jag provade för några veckor sedan.

Jag har bestämt mig för att fortsätta gå på känsla vilket just nu, bland annat, betyder att jag kommer galoppera på honom uppsuttet. Tror inte riktigt på detta med att galoppera på töm på volt. Dels busar han mer då, dels gillar jag inte voltspåret, inte än. Något pass med tömkörning kan såklart vara ok, men fokuset gällande galopparbetet sk inte ligga där.

Ser fram emot att fortsätta med honom och hoppet lever än!
(null)


Avslutar med några bilder från helgen då Tyra fick låna bästa Fiffi på blåbärshoppning. Detta var första hopptävlingen och det fick galant! Så kul att se! <3

(null)

(null)


Allmänt, Hästar | | Kommentera |

06.20

Vaknade 06.20. Det var för ungefär en timme sen. Barnen sover fortfarande, Kristofer likaså. Jag har varit supertrött denna vecka då jag inte är frisk så förstår verkligen inte varför jag vaknade så tidigt (och inte kunde somna om). Jaja, det är som det är!


Igår hade Tyra och jag fredagsmys i stallet. Hon fick låna Fiffi så vi red ut en sväng i skogen. Hon börjar bli så duktig och det är så roligt att se! Igår ropade hon: -Mamma, går Fiffi på tygeln nu? Mycket riktigt, det gjorde hon och en lång stund också. Kommentaren efteråt var att det var lite jobbigt för armarna för man fick lov att "trixa" lite vilket tyder på att hon fick lite känsla för det hela också. Kul!

Bobbo kändes ok, lite ofokuserad kanske men vi skrittade bara igår. I övrigt har han känts riktigt fin *peppar, peppar* och vi har så smått börjat galoppera på töm några gånger i veckan. Jag tycker att det ser bättre och bättre ut för varje gång och han har även känts fin när jag ridit. Häromdagen red jag något som kan liknas vid ett dressyrpass. Red några skänkelvikningar, travade en del, mest på fyrkanten men även en del på stora volten. Han blir så taggad när han kommer in i ridhuset! Som att det är det bästa han vet. Förra veckan höll jag på att flyga då en grep i andra ändan av ridhuset  ramlade ner. Knasboll!

----

Mitt i inlägget vaknade barnen så nu har jag förflyttat mig till en stol vid kaminen. Har käkat en riktig helgfrukost och barnen ser på film. Ska sitta här en liten stund till innan jag ska blanda nytta (städa lite) med nöje (stallet och sen egentid med Adrian). 

Hoppas ni som läser detta får en härlig helg! <3


Allmänt, Hästar | | Kommentera |

Sthlm

Långt mellan inläggen nu. Men tanken om en aktiv blogg finns kvar, bara andan faller på så kommer den nog igång igen ska ni se. ;)


Sitter just nu på tåget påväg hem från Sthlm. Jag och Kristofer åkte iväg ett dygn och huvudmålet var att gå på trav för att se Massitj, som Kristofer är delägare i, starta i finalerna. Från att ha sett väl avslappnad och lugn ut i värmningarna gick han över till att bli riktigt taggad och fin i loppet vilket resulterade i en fin andraplats. Kul! Tänk om prispengarna hade varit i närheten inom ridsporten, då hade man ju kunnat bli rik! ;) Får väl ta en funderare på om man ska börja träna travhästar istället...

Innan travet lunchade vi på Teaterbaren vilket var väldigt trevligt och gott. Efter travet var vi ut och käkade på Boqueria. Har varit på den restaurangen tidigare och varit väldigt nöjd men denna gång var det under all kritik. Urdålig service. Fick själva be om servetter, vatten, att de skulle duka bort från bordet, fick in vinet mitt i maten, fick inte en fråga om vi var nöjda med maten och fick ett bord där hög musik hördes från både restaurangen och baren bredvid. Nej, bu för den upplevelsen.

Efter middagen blev det en drink på hotellet, Scandic Haymarket. Riktigt fint hotell och blev verkligen inspirerad av inredningen. Bra avslut på kvällen.

Innan tåget gick idag blev det ett besök på Pocket shop och ett par nya böcker inhandlades. Hotellet och bokinköpen gjorde mig inspirerad att fixa iordning hemma, vill ha en mysigare och mer ordningssam hemmiljö där jag kan sitta och njuta med en bra bok. Har några planer att fixa iordning några ställen i huset med enklare medel inom den närmaste tiden för att sedan nästa sommar börja med renovering av kök och badrum. 

Vi har haft ett riktigt bra dygn i storstaden men nu längtar vi efter barnen och djuren. <3


Allmänt, Hästar, Inredning, Resor | | Kommentera |
Upp