Göranträningen

Hej! Lovade ju att kika in här och berätta om hur det gick på träningen med Bobbo. Bättre sent än aldrig. ;)

Från att ha känts riktigt fin kändes han dagen innan inte riktigt som vanligt. Var i valet och kvalet om jag skulle åka eller inte men bestämde mig till slut för att ändå åka och hoppa av om det inte kändes bra. Något jag dock inte behövde.

Det blev ett ganska lugnt men bra träningspass. Han kändes mjuk och fin men hade kanske inte samma spänst som tidigare. Avslutade lite tidigare men fick ändå med mig lite hopp genom att Göran tyckte att vi skulle fortsätta träna på samt att han tyckte att Bobbo överlag rörde sig normalt. Det var egentligen bara i en rörelse som han kunde se rörelsestörningen. 

Efter träningen blev det en skrittdag och sen uteritt och då kändes han i princip som vanligt igen. Därefter följde ett pass med en provridning. Jag hade behövt någon som kan hjälpa mig emellanåt, om jag ska bort och så... 

Jag red en stund först och då kändes han ok. Under provridningen såg han riktigt fin ut (var jättekul att se honom från backen!), men i galoppen blev han busig och bockade av ryttaren. Skämdes lite över honom där... Allt gick dock bra och det kommer bli en till provridning. :)

Dagen därpå red jag ut och han kändes först så fin. Rak, jämn, positiv och framåt. Dock hände något strax innan vi skulle avsluta då han helt plötsligt kändes ojämn.

Min teori är att han ännu inte är 100 stabil i bogen och att han nu gått på lite hårdare vilket påverkat detta. Därför får han nu några vilodagar följt av några skrittdagar. Sen hoppas jag att vi återigen är på banan igen. 

Han känns sååå fin emellanåt och det lilla jag fick se under provridningen var ju bara guld! Han var finare än vad jag trodde. ;) Så nu MÅSTE han komma tillbaka 100%!

(null)

Allmänt, Hästar | | Kommentera |

Ledigheten fortsätter

Påskfirande, slalomåkning, ridning, shopping, hockey och bad i Älvdalen. Vi försöker verkligen ta tillvara varje minut på detta påsklov. 

Idag blir dock en lugnare dag. Kristofer jobbar, det snö-regnar ute och vi har faktiskt inga speciella planer för dagen. Började med sovmorgon och film i sängen och sen har dagen hitintills pågått i samma tempo. 

Idag kommer bli dagen som botten på tvättkorgarna kommer fram (snart där!) och då påsken får flytta ut. I övrigt längtar jag till eftermiddagen då jag ska dra till stallet för ridning av min egna häst samt en fin femåring. Tänkte också smörja av Bobbos grejer, kan erkänna att det var ett tag sen. Men tills imorgon ska allt vara tipptopp!

Återkommer givetvis med en rapport efter morgondagens träning. 

(null) (null)
(null)
(null)
(null)
(null)
Lite blandade bilder från detta påsklov. De första är från båthuset i Färnäs, nästa är från påskmiddagen. Tyvärr är maten inte med på bild: Kristofers fantastiska plankstek. Det är min absoluta favoritmat. Han har på vitlökssmör, rödvinssås, rödlök och svart stenbitsrom. 

En bild från min och Tyras ridtur i helgen, en från hockeyn (heja Mora!!!) och slutligen en bild på de fina gosedjuren som också njuter av ledighet, varje dag...Allmänt, Foto, Hästar | | Kommentera |

Grönklitt

Vilka härliga dagar! Klarblå himmel, sol, ledighet och tid att spendera med familjen. Älskar det.

Idag var nog bästa dagen hitintills på påsklovet. Så länge som vi har pratat om att vi måste åka slalom med barnen, då framförallt med Tyra. Idag blev det äntligen av och vilken dag vi fick! 

Kristofer, utan skidor, hängde mest med Adrian som även han fick testa på att åka lite. Han är ju bara tre år och har en bestämd vilja gällande det mesta, så att han fick på sig utrustningen utan minsta protest samt åkte uppför rullbandet och ner några gånger var ju fantastiskt! Han var så söt med sina små pjäxor och skidor och när han stod på rullbandet vinkade han glatt när vi åkte förbi i liften. 

Tyra, som stod på ett par slalomskidor för första gången, var också otroligt duktig. Knappliften var inga problem. Sen ner för barnbacken några gånger för att lära sig bromsa och svänga. Vidare upp i sittliften följt av ett par åk i Blåbärsbacken, uppför i ankarliften och sen ner i Bananen, det tyckte jag var strongt med tanke på första gången på ett par skidor. Ett par mindre vurpor blev det men det var häftigt att se när vi kom tilllbaka till barnbacken hur trygg och säker hon blev i den. Självklart hade vi även ett fikastopp i den fina toppstugan.

Efter en heldag i Grönklitt begav vi oss hem, i med käk och sen vidare till stallet för min del. Blev ett dressyrpass och jag tycker att han fortsätter att kännas starkare och vi ökar hela tiden på galoppmängden. Det känns lite overkligt att han är så pass igång. Jag märker också att han är mer igång i min ridning. Jag blir svettig och flåsig och att det är träning på fredag behövs verkligen, för min del.

På väg hem från stallet händer det ganska ofta att jag tänker att jag ska stanna bilen och ta ett kort. Man åker nämligen över en bro där det brukar vara väldigt vackra solnedgångar. Det händer dock aldrig att jag gör det men idag när jag åkte hem stannade en i bilen framför mitt på bron och gick ur och tog en bild. Komiskt.

(null)

(null)

(null)

(null)
Jag tror att hon i bilen framför fick en bättre bild än den jag tog genom rutan. ;)


Allmänt, Hästar, Resor | | Kommentera |
Upp