Fågelkvitter

Kan det vara sant? Ligger just nu i sängen och fönstret är öppet på glänt och vet ni vad jag hör? Fågelkvitter!

SOM jag längtar efter vår och sol. Våren och sommaren är definitivt mina årstider, utan tvekan. Visst, hösten och vintern har sin charm men ingenting går upp emot sol och värme. 

En plan jag har haft är att när det börjar bli vår ska Bobbo var "tillbaka". Har inte vågat uttalat det högt tidigare men den tanken har funnits hos mig väldigt länge. Om det fortsätter som det gör nu känns det som att det är rimligt att det blir så. 

Tanken är att jag ska vara med på någon träning, eventuellt redan i mars, annars april. Helst för Göran Liljestam. Tack och lov kommer han fortfarande hit. Är uppriktigt förvånad över att intresset att rida för honom har varit så lågt de senaste åren. Har aldrig ridit för någon som verkligen pushat en framåt som honom. Ju mer framåt det sen går och ju högre svårighetsgrad träningspassen ligger på, desto bättre blir han som tränare. Så, jag längtar efter ett träningspass kan man lugnt säga.

Nu ska jag kliva upp. Klockan 6.30 vaknade A men jag fick ligga kvar en stund. Ser dock fram emot frukosten. Älskar frukost och att äta i lugn och ro med tända ljus i ett nystädat hem är på topp.

(null)
Hur gör alla instagramproffs för att ta fina inredningsbilder? Jag lyckas inte riktigt fullt ut. Men ändå, skön känsla med nystädat.

(null)
Fick en fin fredagsbukett, i fredags... ;)

(null) (null)
Toast med baconröra och vitlökscreme. Så enkelt men så gott.

(null)
Från november till nu. 


Allmänt, Hästar, Inredning | | Kommentera |

Sportlov

Då var det äntligen dags för det efterlängtade sportlovet! Dag ett inleder vi med.... magsjuka! Jippi! Not.

Jaja, är ju härdad efter ett helt jullov med lunginflammation så detta tar vi med en klackspark. A blev dålig igår kväll men idag är han riktigt pigg. Kanske att vi andra klarar oss, om inte är det bara att ta tjuren vid hornen och hoppas på en snabbt övergående variant. 

Efter en sovmorgon idag känner jag mig ändå piggare än på länge så känner mig glad och tänker att vi ändå kommer få vila ut och ha roliga dagar tillsammans.

Ett minus var dock att jag inte hann rida igår. Har faktiskt börja fundera på att kolla om det finns någon som hade varit intresserad av att hjälpa mig med Bobbo då och då. Någon dag en stressig vecka, om man ska bort eller är sjuk. Han börjar ju komma igång nu så känns lite synd att han ska stå pga mina omständigheter.

Idag blir en hemmadag. Städ och tvätt och förhoppningsvis en tur till stallet. Håll tummarna för oss att vi klarar oss. ;)

(null)
Vasaloppsveckan har startat. Full rulle i Mora men vi får hålla oss hemma minst 48 timmar...

Allmänt | | Kommentera |

Mer häst!

Hur kommer det sig att det är på söndag kväll som känslan infinner sig att det är såååå skönt med helg och att vara ledig?

Denna söndagkväll är inget undantag. Hemmet städat, ljusen tända, är nyduschad och godsaker på tallriken (numera ligger de dock i min mage men ni fattar). Nu hade det suttit fint med en sovmorgon i morgon...

Haha, arbetsmoralen är på topp, som ni hör. Det blir nog bra ändå, det brukar ju bli det. Har ju också en kortare arbetsvecka framför mig, sen väntar sportlov!

Tänkte jag skulle berätta om mina stallpass, men blev lite om bristande arbetsmoral istället. Kan ändå berätta att Bobbo fick gå ett bra tömkörningspass idag. Lite hårdare än tidigare så jag hoppas att han tar det bra. Tycker att jag kommer åt honom lite bättre från marken och mot slutet av ett tömkörningspass brukar han se riktigt igenom och fin ut. Inget undantag idag. La ut ett par bommar som han fick ta sig över i alla gångarter. Ska använda mig mer av bommar, fantastiskt bra hjälp, även för oss dressyrryttare. ;)

Innan tömkörningspasset fick även Tyra rida lite. En hopplektion på bästa Fiffi för ägarinnan. Tipptopp gick det och Tyra var glad. Jag joggade även lite på fina Targa, vilket gav mersmak. 

Funderar återigen hur jag ska kunna få mer tid för mer häst i mitt liv. Bästa som finns!

(null)

(null)
Igår blev det en uteritt. Inte så tokigt det heller.

Nu dags att krypa ner. Det är ju ändå måndag imorgon...

Allmänt, Hästar | | Kommentera |
Upp