Bobbo

Visst var det ett tag sen jag uppdaterade om Bobbo? Dags för en recap tror jag allt.

Efter den ofrivilliga vilan som blev då jag hade lunginflammation så börjar vi nu komma igång igen. Faktum är att vi är nog mer igång än vi har varit på 1,5 år. 

Äntligen har vi kommit till det läget att galopp är ett naturligt inslag vid varje ridpass. Än så länge är det inga monsterpass vi kör men vi ökar på galoppmängden med jämna mellanrum. I traven ökar vi också på både svårighet, uthållighet och krav. Det börjar ge resultat! Faktum är att han börjar kännas starkare, vilket är en väldigt angenäm känsla! Han har också hållit sig mer på mattan de senaste passen. Härom veckan slängde han av mig men den senaste veckan har han tagit ut sin energi genom arbete (mestadels i vilket fall...).

Nu hoppas jag att det fortsätter såhär. Jag ger det tid, en del skulle säkert säga att jag har gett för mycket tid. Men att öka på innan han har känts redo har inte varit ett alternativ för mig. Det har varit ridpass tidigare som gjort att jag känt att det inte varit läge att öka på och den känslan har jag litat på. Hans muskler har ju även varit förtvinade och att köra på då, även om han känts ok, har inte heller varit på kartan. När han har kommit såhär långt måste han få en ärlig chans att komma tillbaka.

Han har ännu inte fått tillbaka alla muskler och jag känner ibland en liten rörelsestörning. Med styrka känns denna dock mindre och vid många (allt fler) pass så känns den inte alls. Så min förhoppning är ändå att han ska bli en fullt fungerande häst. Jag har även en förhoppning om att han ska få tillbaka mer av sina muskler då det syns en tydlig förbättring.  Vi fortsätter att tålmodigt jobba på och hoppas på det bästa.

(null)

(null)

(null)


(null)
(null)


Allmänt, Hästar | | Kommentera |

Klockargården, Tällberg

24 h hemifrån var inplanerade denna helg. Med småbarn vågar man dock inte ropa hej förrän man sitter i bilen och är påväg. Denna gång gick dock allting alldeles utmärkt så vid lunchtid igår åkte vi mot första stoppet på våran lilla tripp, vilket var Sjövillan  i  Rättvik. 

Har ätit där tidigare men då har det inte varit någon höjdare. Nu hörde vi dock att de hade nya ägare (samma som driver Bruntegården) och nyöppning var för bara ett par veckor sedan. Självklart ville vi då testa och det var riktigt bra. Ganska dyrt men otroligt gott. Jag åt kräftsoppa och lyxade till det med ett glas bubbel till. Topp notch! ;) 

Efter lunchen tog vi en promenad ut på Långbryggan. Jag har ju aldrig gått hela vägen ut på den så kände att jag fick lov att göra det. Så nu kan jag checka av det! 

Därefter har vi spenderat resterande timmar i Tällberg. Mestadels på Klockargården vilket har varit toppen! Ett par besök gjordes även på First hotel då de har ett samarbete men dessa besök var inte några höjdare (bad och mat). Allt på Klockaregården har dock varit super och det stora rummet med bubbelbad och bastu kunde inte varit bättre. 

Ett toppendygn! 

(null) (null) (null) (null) (null) (null) (null)
(null) (null)

Allmänt, Foto, Resor | | Kommentera |

Positivt flow

Jag vet inte om det är för att vi nu är på "rätt" sida året då vi går mot varmare och ljusare tider. Eller om det är att jag känner mig utvilad. Eller om jag bara är inne i ett bra flow just nu. Men jag känner mig äntligen återigen inspirerad, lugn och glad! Hade några månader i slutet på förra året då jag inte kände så, men nu hoppas jag att detta håller i sig.

Idag väntar ännu en uteritt på Bobbo. Känner mig så peppad att komma igång mer med honom. 

Efter stallet ska jag ä n t l i g e n träffa Sandhedsbrudarna. Har missat tidigare träffar så nu var det alldeles för länge sen. Lite reseplanering kommer det nog också att bli. 

Riktigt bra helg vilket också gör att det känns kul att gå och jobba imorgon. 

(null)

(null)
 
Helgmornar, fin känsla på dem!

Allmänt | | Kommentera |
Upp