Semesterkänsla?

Vilken tur att det är många semesterveckor kvar för jag behöver flera än en för att hitta mitt inre lugn, hehe.

En veckas semester avverkad och den har bestått av bland annat midsommarfirande, städning, tvätt, sol o bad vid båthuset, ett litet "måleri-projekt", middag med tjejerna, ridning mm. Självklart är barnen inräknade i det mesta vilket även innebär en massa annat småfix och lek.

Idag bestämde vi (ok, jag) oss för att bara vara hemma och "ta det lugnt". Men, njäää, det passade nog varken mig eller barnen så bra. Har dock blivit en hel del färgläggning i "målarböcker för vuxna" (låter snudd på opassande? ;) och har även ridit två hästar så något har jag väl ändå haft för mig...

Imorgon är sista dan innan semester för Kristofer så då ska jag fixa lite hemma och sen hitta på något med barnen. Sen väntar rekordmånga (4) veckors ledighet tillsammans. Ser fram emot det!

(null)
Sommarlovslunch

(null)
Sååå god mat på Brasseri Udden i Orsa.

(null)
Sommarlov <3

(null)

(null)
Tänkte ta en fin bild på våran midsommarbuffé men de flesta hann ta av maten. De var väl hungriga, haha! Vi skippade det klassiska och körde tapas istället. Gott!

(null)
Trots en kall dag och kväll så visade solen sig till slut på midsommarafton.

(null)

(null)
Målat om farmor och farfars gamla bänk.

(null)
Sommar!Allmänt, Foto | | Kommentera |

S O M M A R L O V

Det känns helt overkligt men nu är sista arbetsdagen för detta läsår avverkad och framför mig ligger nu ett sju-ish (har inte stenkoll om det är någon dag mer eller någon dag mindre) veckor långt sommarlov! Underbar, men konstig, känsla.

Två saker jag alltid gör i början av sommaren är:
1) Städar. Låter kanske tråkigt men det är ett måste för mig att inleda ledigheten (och midsommar) med ett städat hem. Faktum är att jag redan är inne i ett riktigt "städ-mode" då jag redan röjt järnet på jobbet; både vid min arbetsplats i och mitt blivande klassrum. (Kommer bli underbart att återigen ha mitt egna klassrum (efter att ha kånkat grejer till fem olika). <3
2) Köper och planterar blommor. Ett måste för att den riktiga sommarkänslan ska infinna sig. Förutom att fixa på uteplatsen brukar jag även göra fint på farmor och farfars grav så det ska jag göra imorgon. I regn troligtvis men "so be it". 

Efter att jag fått ordning på saker och ting ska jag bara njuta av semester! Hitta på saker med barnen och Kristofer, åka till Gotland, rida, läsa böcker, fixa hemma, träffa familj och kompisar. Men först: Fira midsommar!

(null)
Försmak av midsommar när jag fyllde år i helgen och dagen till ära bakade en riktig "midsommartårta". Oj! Nu kom jag på att jag har rester av den där tårtan kvar på jobbet. Kanske borde åka förbi där och hämta den...
Allmänt | | Kommentera |

Resumé, våren 2018

På ett sätt hade det varit kul att blogga regelbundet. Tänk att spara alla fina minnen med bilder och ord och kunna gå tillbaka i arkivet om några år. Minnas tillbaka. Får väl se om det går att få till. Dessa småbarnsår verkar det omöjligt, just detta  med regelbundenheten, men det kommer i vilket fall fortfarande inlägg här på bloggen!

Denna vår har varit fullspäckad med roligheter. En av höjdpunkterna var resan till Malta med tjejerna. Likaså var Elitloppshelgen i Sthlm en härlig helg. Bobbo har också kommit igång mer och mer och senaste Göranträningen kändes han riktigt stark och fin. Barnen har också sina aktiviteter och Tyra blir tryggare och tryggare på hästryggen samt så har hon börjat spela fotboll. Riktigt roligt! För att inte tala om vädret. Har redan hunnit haft flera dagar vid båthuset inklusive bad och båtåkning. 

Hemma fixar vi och planerar. Det som har stått först på listan är köksrenovering men det går trögt. Vi är dock fullt eniga om att det behövs så hoppas på att vi lyckas planera upp allt bara vi får lite ledighet. Närmare än vi är nu har vi i vilket fall aldrig varit. Likaså är planen att uteplatsen på framsidan ska få ett mini-lyft.

Jobbet har flutit på skapligt med allt som hör till men även lite extra som en rolig resa till Sthlm. Flutit på fram tills dessa sista veckor vill säga, då det har varit för mycket i kombination med ett tungt besked... 

Just nu är jag förkyld men laddar ändå för en dag med hemmafix. Kanske också att jag och Adrian åker till Älvdalen för att kolla en match i MT-cupen där Tyra ska spela. Tror dock inte att vi hänger med hela dagen... Sen blir det ett ridpass och efter det är man nog redo för sista veckan med elever. Kommer sakna min klass som nu går ut nian! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Bilderna hamnade inte i den ordning som tänkt... Men en blandning av bilder från våren; Sthlm, Malta, Bobbo och barnen. <3


Allmänt, Hästar, Resor | | Kommentera |
Upp