Starkare

Dags för en hästuppdatering!

Planen med Bobbo framöver är nu att öka på träningen ännu mer. Mer galoppträning i skogen, fler dressyrpass med högre intensitet och så småningom börja hoppa lite.

Igår blev det ett pass i ridhuset med bommar. Upphöjda bommar är något veterinären rekommenderar och något jag försökt lägga in regelbundet. Nu var det dock ett tag sen så började med några kavalletti på backen samt några upphöjda bommar på 30 cm.

Han känns verkligen stark i traven nu. Bommar, vare sig de ligger på backen eller är upphöjda, är inga problem. Han blir även mer lösgjord av bomträningen så galoppen kändes och bättre efter detta arbete. Annars är det galoppen som han framförallt behöver stärka sig i. Det tar sig dock och förhoppningen är ju att han ska bli lika stark som innan, om inte starkare... 

Det tar dock tid. Två år har det gått nu sen olyckan men måste komma ihåg att år 1 stod han på box i 4 månader, i sjukhage i säkert 6 månader och motionen bestod av promenader, i början endast 5 min... År 2 började jag skritta uppsuttet, följt av lite trav, följt av lite galopp. Har fått lov att tagit det lugnt då hans muskler på bogen varit helt förtvinade. De senaste 6 månaderna har jag kunnat öka på intensiteten med jämna mellanrum.

Imorgon kommer Ingebjörn (kiropraktor) för att kolla på honom. Vill se så att han inte har några låsningar på andra ställen och ge honom bästa möjliga förutsättningar för att kunna arbeta på genom hela kroppen. Till det hör också att jag hade behövt prova ut en ny sadel till honom. Behöver också en transport... Lite utgifter som väntar framöver mao. 

Återkommer här i bloggen med rapport, både om Bobbo och om lite annat smått och gott.

(null)

Tyra är också duktig att gymnastisera honom <3
Allmänt, Hästar | | Kommentera |
Upp