Sunwing Kallithea Beach, Rhodos, Grekland (del 1)

Ok, här kommer lite info om resan! 
Tänkte att jag kan berätta om:

Resan
Rummet
Maten
Hotellområdet
Att göra för barnen
Totalupplevelse, plus och minus

Något annat ni vill veta så är det bara att fråga!

Resan
Som jag skrivit tidigare så åkte vi från Borlänge vilket var väldigt skönt. Nära dit och nära hem. 
   Att flygtiden var på under 4 timmar var också bra. Var inga problem alls att flyga med en mini och en femåring. 
   Mini hade mat som väntade när vi satte oss på våra platser. Banan, barnmatsburk och fruktpuré (av märket Hipp, vilket kändes bra då den är ekologisk). På hemvägen ingen barnmatsburk men istället morotspuré, banan och smoothie. Tyra fick också barnvänligare varianter av flygplansmat. 
   Allt gick även väldigt smidigt i övrigt. 20 minuters transfer till/från flygplatsen. Incheckning av väskorna skedde på hotellet på hemresedagen. 

Rummet
Vad gäller rummet känns det som att vi drog en riktig vinstlott. Nog för att alla rum och locations verkade bra och alla på sitt sätt. Men med våran konstellation med en snart 10-månaders, en femåring och så vi vuxna solbadare så var det perfekt! Pratade även med våra grannar vilka var minst lika nöjda som oss. 
   Vi hade en Happy Baby- lägenhet, belägen i huvudbyggnaden Athena, markplan med utsikt mot hav/pool. Vi hade en egen altan och en egen liten gräsmatta. Poolen låg max 10 meter bort och havet strax nedanför. 
   Läget gjorde allt väldigt smidigt med framförallt mini. Sov han kunde den som passade honom ha på babyvakten (vilken vi hade med oss) och sitta ute och sola. (Han fick alltid sova inne då det var så varmt ute.) Det gick även att gå ner till poolen för ett snabbt dopp. Var han vaken kunde man bara ta ut lekmattan på altanen och sitta där med honom. Det var också enkelt om man ville äta "hemma", dvs. ge Adrian barnmat och köpa med mat till oss (vilket vi gjorde några gånger vid lunch).
   Det var också ett bra läge med tanke på Tyra som ibland kunde dra sig tillbaka i skuggan "hemma" istället för på en solstol vid poolen.
   Det fanns även vagn, barnsäng, barnstol, lekmatta mm tillhörande rummet. 
   På kvällarna när barnen sov var det trevligt att sitta ute på altanen och ändå se på lite folk som gick förbi och höra musik på avstånd då det var nära till scenen där de ibland hade olika framträdanden. 
  


Typ rummet längst ner till vänster om palmen, där bodde vi!

Och lite till vänster (från poolen sett) låg hotellbaren och innanför där scenen.Resten kommer senare!

Allmänt, Resor | | Kommentera |

Snart hemfärd!

En sån härlig resa vi har haft! Nu börjar det dock att dra ihop sig för hemfärd, om drygt en timme går bussen som tar oss till flygplatsen.

Tänkte att jag skulle skriva ett inlägg sen om resan, upplevelsen, hotellet mm. Kanske kan vara kul om det är någon som är sugen på att åka hit. Eller om man kanske är nyfiken på hur det är att resa med barn. Eller om man bara vill veta hur vi har haft det. :) Vilket som, det dyker upp ett sådant inlägg inom kort!

Så länge får ni väl kika på de inlägg som redan finns. Eller kika in här senare.
Sista soluppgången för våran del, här på Rhodos...

Allmänt, Resor | | Kommentera |

Charter life

Alltså, ursäkta matbilden men gårdagens middag var den godaste hittills. Blev tre rätter för mig, tog ett menyförslag. Bäst var huvudrätten, fisken med vitlök, spenat och hollandaisesås. Mmmmmmm!


Blir nog ett besök där ikväll igen då vi alla var riktigt nöjda. 

Igår blev ännu en dag med sol och bad. Jag smet faktiskt iväg en stund och låg och guppade på en madrass i havet, helt underbart! Tyra fick en ansiktsmålning och så var det lite show för barnen. 

På kvällarna när barnen somnat: Chips, vin, öl, kortspel ute på terassen i värmen. Precis som sig bör om man är på chartersemester. ;)Allmänt, Resor | | Kommentera |
Upp