Island

Förra veckan var jag på Island och därmed kan jag nu stryka ett resemål från min "bucket list". Har alltid drömt att få åka dit och nu blev drömmen verklighet.

Det var dock inte enbart semester som hägrade utan huvudsyftet med resan var en konferens. Jag och min medresenär, en annan lärare från skolan, ville dock inte åka ifrån Island utan att ha sett själva Island. Därför åkte vi en dag tidigare, hyrde bil och hann därmed med en liten roadtrip.

Vilket magiskt ställe Island är! Helt MAGISKT landskap! Det var kallt, blåsigt och stundtals snöstorm. Men vad gjorde det när man fick färdas genom ett sagolandskap?

Vi tog turistrutten "The golden circle" och fick, förutom det magiska landskapet, se Thingvellir, Geysir och Gullfoss. I konferensen ingick även en tur till, och bad i, den Blå lagunen. Häftig känsla att bada i en naturligt uppvärmd naturlig "pool" samtidigt som vinden ven och kylan bet i. Det var dock så varmt i badet att vi låg i ca. 1,5 timme (38 grader i vattnet).

Konferensen gick också bra och höjdpunkterna var en föreläsning med Andri Snær Magnusson och sen såklart att starta ett projekt med mina projektpartners.

En toppenresa och jag kommer förmodligen tillbaka till Island någon gång. I ❤️ Iceland.

Mot Island!

Varierande väder, fantastiskt landskap!

Thingvellir, det var nog det coolaste stället på hela resan. Om man nu måste välja ett...

Geysir och gejsern Strokkur.

Svårt att göra Gullfoss rättvisa på bild. Men det var riktigt mäktigt!

Hej då Island och Reykjavik, I'll be back! ;)

Allmänt, Resor | | Kommentera |

På bättringsvägen

Idag när jag hade tagit ut Bobbo för att filma en liten snutt till veterinären kom det faktiskt en liten glädjetår... Att se de stegen han tog idag var fantastiskt!

Han går såklart inte helt bra än (är säker på att det är en lång väg kvar) men skillnaden mot för tre månader sen är enorm. Hoppet lever!

Nu håller jag tummarna att det fortsätter på samma väg och att veterinären upphäver hans utegångsförbud. I vilket fall i någon utsträckning.

Tänk om jag kommer sitta på hans rygg igen??!!

Red brorsan Calle idag igen också. Han är inte så tokig han heller... ;)

Mina tre senaste Insta-bilder. Den sista från idag. Pigg kille... ;)

OM han blir bra lovar jag att visa er hur han gick efter olyckan. Ni skulle inte tro det, så illa var det. Men, jag avvaktar. Vill inte ropa hej än, även om jag idag känner mig betydligt mer hoppfull än vad jag tidigare gjort.

Allmänt, Hästar | | Kommentera |

Att hinna så mycket som möjligt

När jag har hunnit med mycket känner jag mig nöjd. Som igår; städade hela huset, dekorerade tårta och fixade inför kalas, hade kalas, red två hästar och duschade. Satte mig ner i soffan klockan 21.20 ca.

Anledningen att jag är nöjd när jag hunnit med mycket är att jag VILL mycket. Det spelar egentligen inte så stor roll om jag hunnit mycket hemma, på jobbet, i stallet.

Men, jag är också fantastiskt nöjd när jag bara kan ta det lugnt och guldstunden för det är frukoststunden, lediga dagar. En klar favorit!

Som idag, nu. Snart måste vi dock sätta fart för idag måste jag jobba. Tycker nog allt att det är lite jobbigt att behöva det på min lediga dag men bara att ta tag i det! Förhoppningsvis tar det inte hela dagen... ;)

Stora killen! <3 Lyckades bjuda på enbart hembakat denna gång. Jag, Tyra och en kompis till henne bakade kakor, bullar och tårtbotten i lördags. Sen fixade Tyra chokladbollar medan jag fixade tårtan igår.

En av hästarna från igår, Bobbos brorsa. Han var, energifylld kan vi väl säga... ;) Men alltid rolig att rida! Den andra var Matcho som skötte sig riktigt bra!

Lugnet som råder just nu kanske ändå är skönare än att hinna med så mycket som möjligt?! Men att ha det så jämt är mission impossible så tur att man gillar båda! ;)

Allmänt, Hästar | | Kommentera |
Upp