Tjatigt?

Ni kanske börjar tröttna på alla halvdeppiga inlägg här? Och på mitt hästkonto på Insta där jag inte har några nya, uppiggande bilder att bjuda på. Eller på FB där det mest blir minnesinlägg... Haha, förstår er! ;)

Faktum är dock att det är halvdeppigt just nu gällande Bobbo. Min högsta önskan är att han ska bli helt frisk igen! Men jag måste vara beredd på att han kanske inte blir det...

Lovar dock att jag ska försöka få in lite roligare hästnyheter framöver. Kanske kan få till några bilder på hästen jag ska rida på onsdag? Riktigt fin är han. ;)

Om vi bortser från hästeriet så är i vilket fall resten helt ok! Hade förra veckan en lite lugnare vecka på jobbet och fick även goda nyheter där. Sambon har också fått goda nyheter då han har fått besked att han kommer att bli ersatt för det kortbedrägeri som han varit med om.

Helgen var också riktigt trevlig! Den spenderades i Hallstahammar då vi var på namngivningskalas för fina LovaLo. 💕

Nu väntar en ny vecka och jag startar den med... städ- och tvättdag! ;)

Några bilder tagna innan namnkalaset och ett par på Bobbo som jag hittade på min gamla hästblogg.

Allmänt, Hästar, Resor | | En kommentar |

Sweeney shoulder

Alla som läser här är vid det här laget väl medvetna om att hästen jag köpte i slutet av sommaren efter endast tre veckor skadade sig i hagen så illa att det är osäkert om han kommer att bli frisk igen.

Men alla vet kanske inte vilket tillstånd han är i. Tänkte därför att jag skulle berätta lite om Bobbos "åkomma" för de som är intresserade.

Diagnosen som han har fått kallas "Sweeney shoulder" vilket är en nervskada i bogen. Över bogpartiet går det en stor nerv, med ett större nervkluster, vilken har blivit skadad. Detta medför att nerven inte skickar signaler till de stora muskler som finns i bogpartiet och det i sin tur gör att det inte finns någonting som håller bogen "på plats". Det ser därför ut som att bogen är "ur led" när han går. Varje steg "tappar" han bogen som åker rakt ut från kroppen. Svårt att förklara...

Med detta tillstånd kommer också att musklerna i anslutning till nerven förtvinar. Det gör att han nu ser ut att ha en stor "grop" över bogpartiet.

Jag har aldrig i mitt liv hört talas om denna diagnos och det har inte heller någon av de hästmänniskor som jag pratat med (och då känner jag ändå ett gäng med måååånga år bland hästar bakom sig). Av alla de veterinärer som jag har pratat med är det två som har sagt att de sett sådana hästar tidigare.

Utgången är väldig oviss. Vissa hästar blir helt bra (enligt de veterinärer som sett sådana här fall) medan andra inte blir det. Allt handlar om att nerven måste komma igång (om jag förstått det hela rätt). Prognosen försämras avsevärt om hästen inte visar förbättring inom de tre första månaderna...

Jag har googlat och läst, i stort sett, allt som går att läsa om detta. Det är mestadels nedslående läsning. Men, jag hittar också mitt hopp där då jag har förstått att det vanligtvis dröjer 6-10 veckor innan man kan se några avsevärda förbättringar. Även om 6-veckorsgränsen närmar sig så tycker jag ändå att jag kan se att vingligheten minskat hos Bobbo. Dock så går han fortfarande lika illa med bogpartiet som "far ut" och som jag förstår det är det detta man vill se minska under de första månaderna.

Men, bara att hålla hoppet uppe och tänka positiva tankar. Än har jag inte gett upp!

Har någon av er kommit i kontakt med "Sweeney shoulder" innan? Berätta gärna!

Allmänt, Hästar | | En kommentar |

Bra helg!

Rättat en hög, färgat håret och sovit lite. Gosat med barnen, varit på cykeltur och kollat in nya multisportplanen. Min schizofrena inställning till Bobbos tillstånd ligger just i denna stund åt det positiva hållet, trots vissa bakslag (ni vet att jag pendlar mellan hopp och förtvivlan men just i detta nu är det förstnämnda det som tar utrymme).

Ovanstående är sammanfattningen från denna helg så kan nog säga att det varit en bra sådan. :)

Nu väntar "The Killing" med Joel Kinnaman, säsong 3 har vi kommit till. Så bra serie! Sen ledig dag imorgon!

Allmänt, Hästar | | En kommentar |
Upp